NASIL YAPILIR?
WordPress bloğundaki yazıları tek db birleştirme işlemi nasıl yapılır?
iki farklı wordpress bloğunu tek bir blog üzerinde sıralama kaybetmeden birleştirmek mümkün.
iki WordPress blogunu kolaylıkla birleştirebilirsiniz. Nasıl yapılır da iki blogu birleştirip SEO sıralamalarınızı etkilemeden nasıl kolayca 5 adımda gerçekleştirebileceğimizi göreceğiz.
İki WordPress blogunu birleştirmek, tüm içerikleri bir araya getirmek ve yeni bir blog oluşturmak için başka bir içeriği kurmakla ilgilidir. Elbette, söylemesi belki biraz kolay gelebilir fakat sandığınız kadar da zor değil.
İki blogu bir araya getirmek belki sizin için gereksiz görünebilir, ancak aslında bazı avantajları da vardır:
İş yükünü azaltmak : İki blog yönetmektense bir blog yönetmek her zaman daha kolaydır.
İçeriğinizi genişletin : Bazı durumlarda, geniş içerikli bir web sitesine sahip olmak daha küçük sitelerle uğraşmaktan ve zayıf içeriklerden daha da etkilidir.
İşlemlere başlamadan önce, her iki WordPress sitenizi de yedeklemelisiniz. Bu şekilde, işlem sırasında bir şeyler ters giderse baştan başlayabilirsiniz. Ayrıca, ilerlemeden önce sitelerinizin aynı permalink yapısına sahip olduğundan emin olun. Aksi takdirde, SEO sıralamalarını etkilemeden birleşmeyi yapmak mümkün olmayacaktır. Bu beş adım boyunca, karışıklığı önlemek için eski blog’unuzu “A”, yeni blog’unuzu “B” olarak adlandıracağız.
İki wordpress bloğunu sıralama kaybetmeden 5 adımda birleştirme
Adım 1 : İçeriğinizi Xml Dosyası Olarak Kaydedin
WordPress, yazı, sayfalar ve özel yazı türleri de dahil olmak üzere tüm içeriğinizi aktarmanıza olanak tanıyan dahili bir özellik ile birlikte gelir. İki siteyi birleştireceğimiz için, tüm içeriğimizi yedekleyeceğiz.
Bunu yapmak için, A Bloğunun yönetim sayfasından sırasıyla Araçlar > Dışa Aktar menüsünden tüm seçenekleri işaretleyip dosyayı bilgisayarımıza kaydediyoruz.
Bu işlem ile içeriğimizi XML formatında bilgisayarımıza kaydetmiş olduk.Fakat sitenizdeki resimler bu dosyada yer almamaktadır. Bunun için ayrı bir işlem yaparak resimleri de alacağız.

İçeriğinizin büyüklüğüne göre işlem biraz sürebilir ekranı kapatmayın.

Artık tüm içeriği eski sitemizden aldık. Fakat eski adresleri yeni sitemizin adreslerine yönlendirmemiz gerekiyor. Bunun için eski sitemizin ana dizininde bulunan .htaccess dosyasına aşağıdaki kodları ekleyip düzenliyoruz ve kaydediyoruz.
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*)$ http://www.yenisiteadresi.com/$1 [R=301,L]
Yönlendirmeyi ayarladıktan sonra, arama motorları vasıtasıyla eski sitenizi ziyaret eden herkes direk olarak yeni sitenizdeki adrese yönlendirilecektir.

Eklentiyi kurup aktifleştirdikten sonra Araçlar > Search And Replace menüsüne tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa geliyor.
Menüden Search & Replace sekmesine tıklıyoruz. Search For kısmına eski sitemizin adresini , Replace withkısmına da yeni sitemizin adresini yazıyoruz. Alttan Select all tables kutucuğunu işaretliyoruz ve Do Search & Replace butonuna tıklıyoruz. Böylece, eski sitemizin tüm içeriği yeni sitemizde yer alacaktır. Ayrıca sitenizdeki dahili linkleriniz de yeni sitenizin adresi ile değişmiş olacaktır.

-
NASIL YAPILIR?4 sene ago
SMS Gönderim Php Scripti
-
PHP SCRİPT4 sene ago
Perfex, CRM Php script
-
WORDPRESS PLUGİN4 sene ago
AccessPress Social Pro WordPress Plugin
-
PHP SCRİPT3 sene ago
Php İçerik Yönetim Scripti – Yönetim Paneli
-
NASIL YAPILIR?4 sene ago
Xampp ip çakışma sorunu kesin çözümü
-
PHP SCRİPT3 sene ago
PHP sosyal ağ platformu scriptini deneyin
-
PHP SCRİPT3 sene ago
Smart SMS & Email Manager (SSEM) v4.0
-
PHP SCRİPT3 sene ago
Php Link Kısaltma Scripti – BeLink v1.0.2